Hey YOU.Just
Be.Yourself
Smile.Happy.Extravaganza
Release Ur Mind KEEP CALM
Let's Chat Here.
cbox
Mieyza Usman

-20 years old on 24th Nov '13- Sagittarius- Civil Engineering- Shah Alam.Sungai Besi- I'm the only witness and the only person who can judge my life-

MeLoveYOUor Hate You
THEM

FaraFain Nasya Amzad Farrah Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link
Ahad, 30 Disember 2012 @ 9:43 PG
Oyasuminasai .
Assalamuailaikum and hello friends, bila tengok jam waktu sekarang ni , dah nak dekat 1 lebih pagi . and aku still tak tidur lagi , semalam pun tak tidur, takkan harini pun sama ? serious nak sangat tidur tapi mata dan fikiran tak bagi aku tidur . macam mana ni ?

Semalam keluar pegi Times Square dengan Kak Hana and Zakiyah and bergembira seketika bersama mereka . walaupun tak tidur still segar dengan diorang . Touch up sikit muka supaya tak nampak letih and tak cukup tidur , fuhh . selamat boleh cover .Btw, thanks to kak Hana and yaya for make me enjoy on that day .

Tapi , sekarang ni tak tidur lagi . mata dah bengkak sangat, petang tadi ingat surut lah sikit mata ni , tapi takde perubahan langsung . Sampai my parents pun tanye kenapa mata bengkak sangat . Uishh tak tau nak bagi alasan ape . Diam jela yang mampu . yang risau nya ni , esok nak kerja (praktikal) kalau tak tidur and mata tak hilang lagi bengkak ni , macam mane ? hm Rungsing .

Bukan taknak tidur , setiap kali tutup mata , segala kenangan manis pahit tetiba muncul , masa tu jugak lah mengalirnya mutiara jernih dari mata . mungkin terlalu berfikir sangat benda yg lepas . Jadi macam ni lah .

When i'm asking myself , what happen to me ? i also don't have a answer for this question. Why my heart feel so hurt ? i'm very confused with my heart ? okay i admit it , i cannot sleep just because i got a problem with my heart , with my Feelings . Hmm

For now , nobody can understand me , because me also don't understand what happen to me ? aku cuma mampu berserah pada takdir dan berdoa Allah memberikan kesabaran dan make me strong to through all of this . is Hurt me too much .

Let me go , with memory . Let me dream this is have a nice ending because i'm to scared to face a reality .

(me ga sameta nara omoi todokeyou , dare yori kimi no koto ashite iru kara)

Sumimasen , Arigato , Sayounara .
++Anata no koto wo kangaeteiru, anata ga inaito sabishii desu :'( = Cik Mieyza++


back to top?
Sabtu, 15 Disember 2012 @ 10:40 PG
Karyaku: Hati ku Berbicara
Disaat kedinginan malam menyapa tubuh ku ..
Disaat menghela nafas satu per satu..
Disaat mata merenung tajam ke dinding biru..
Aku masih memikirkan kamu...

Tiada mampu buat ku berhenti bertanyakan kamu..
Meski dihempap tembok batu..
Pasti .. Aku sangat Pasti ..
Hati ku tetap masih merasa kehadiran kamu..

Jauh..
perginya kau entah bila akan kembali..
perginya kau membawa Hati ku bersama ..
menjadikan aku terlalu Kerinduan Disini..

Cerita kita..
cerita biasa bagi mereka ..
Jika ditanya diriku..
Indahnya cerita ini . bilakah pengakhirannya ?
Aku berdoa supaya tiada titisan Lara di peghujung cerita..

Saat ku memberi kata perangsang kepadamu..
Saat ku tidak mahu kau menangis pilu..
Saat ku sentiasa ada untuk kamu..
Apa yang ku tahu .. Hanya Kegembiraan kamu..
tiada yang pilu..

Meski ku akui , kelat ku menerima penangan ini,
meski ku akui , getaran jantung melihat kau bahagia..
Dengan Si Dia.. Insan yang bertakhta di Hatimu..
Aku menjadi Pasrah dengan Takdir di sekian Kali..

Tidak .
Jangan kau fikir ku meletakkan harapan yang mengunung..
tidak .. aku tidak seperti itu..
tapi sudah ku maklumkan ...
tiada mampu yang menhalang rasa di dalam hati ini..
ini semua kehendak Maha Pencipta...

biarlah.. biarku hanyut dibuai Mimpi..
kerana aku tidak mahu terjaga dari Mimpi indah ini..
aku tidak mampu menerima Realiti..
aku masih mahu berada di dalam Mimpi ...
yang mungkin mimpi ini Ku cipta sendiri ..

Hasil Karya di Waktu Malam by Mieyza Usman ^_^

**I always pray Happiness for Both of you . InsyaaAllah : Cik Mieyza


back to top?
@ 7:51 PG
Meaningful..

Assalamuailaikum and hello... okay harini tetibe berkenan dengan satu lirik lagu ni . So saje-2 lah nak post lirik lagu ni . Lagu dia pon best juga sebenarnya . Jum hayati sama-2 lirik lagu nih .



Tajuk Lagu : Cerita Dia 
Penyanyi : Drama Band

Sempurna...
Cerita yang tak sempurna
Apakah alasannya
Siapakah di hatinya...

Bahasaku...
Mungkin tidak seindah
Lafaz kata pujangga
Namun ku bersumpah...

Rela ku tunggu
Jawapanmu...
Masihkah aku ada
Di hatimu...saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku
Tak bernyawa lagi...
Sampai nanti...
Ooo...ooo..ooo

Rela ku tunggu
jawapanmu...
Masihkah aku ada
Di hatimu...Saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku...
Tak bernyawa lagi...

Saat ini..
Rela ku tunggu
jawapanmu...

Masihkah aku ada
Dihatimu...
saat iniā€¦

Klik Sini Untuk Dengar Full Lagu :)
back to top?
Khamis, 13 Disember 2012 @ 10:21 PG
Ini yang Sepatutnya..
Assalamuailaikum and Hellooo ! Okay , perasan atau tidak aku dah HIDDEN dua post mengenai Somebody known as Mr. A sebab sebab sebab sebab sebab aku mula terfikir......

Aku sepatutnya simpan je ape yang aku rasa kan . simpan je pertanyaan yang tak terungkai , persoalan yang tiada jawapan , pernyataan yang tiada noktah . Mungkin Keghiarahan hati aku bertanyakan dan mempertikaikan pelbagai soalan sehingga menyebabkan aku lupa untuk menyembunyikan apa yang sepatut aku tidak tunjuk kan . yes , aku tak sepatutnya tunjuk tu semua . Now I really-2 realize my biggest mistake .

Well , Alhamdulilah , i think Mr. A tak baca lagi ape yang aku update becos i dont receive any responses from him . Bagus lah dia tak baca lagi . ye aku akui sebelum ini aku nak dia tahu apa yang sering berlegar-2 dalam fikiran aku . tapi bila aku fikirkan balik . Dia tak perlu tahu semua tu . Biar , biar aku simpan semua ini sendiri .

*m.a.b.i.s.r.a.! : cik mieyza ^_^
back to top?
@ 4:32 PG
Girls Out Day !
Assalamuailaikum and hellooo helloo my friends ! okay . Harini the best ever day i had . apelagi best ever yang aku ada ? dah sah-sah laaaa ketemu dengan my LOVELY LOVELY sistaa and my MUCUK MUCUK friend ! Meet both of them is the best moment i had !! Mereka ialah kak FARAFAIN and FARRAH SHAREENA ! seriously , my heart is belong them . hahahaha.

(takde gambar ke ?) hahahaha . untuk Outing kali nih kami tak tangkap banyak gambar pun . sebab seronok sangat potpetpotpet jumpa , sampai lupa-2 je nak snap a picture *konOnnya* :D

Janji pukul 11am , al-maklumlah kL selalu jem kan . so around 12 above baru ketemuu mereka-2 and the 1st place tempat here we go adalah tempat MAKAN !! hahaha . yezzzaaa ! itulah kami . wekwekwek !

And we all spend a much time together masa makan dan tak berhenti bercerita , bergelak ketawa bagaikan setahun tidak berjumpa . hahahha , haih.. farrah farrah .. fain fain.. miza miza.. hahaha ! after potpetpotpet banyak-2 , kami pergi KAROKE at KTV bukit bintang . yezzaaa ! menggila sekali lagi ~~ auchhh i miss that moment .

and and and the suprising is !! kak fain bring the present for me *walaupun besday dah lame lepas . hahaha
al-maklumlah , hadiah sebelum ni dah selamat bersemadi didalam perut jody dan ali . huhuhu .

and.... bila dah sampai rumah . i'm very shock !! terkejut dan menjerit tanpe henti sebab kak Fain memberi hadiah yang sangat........................ arghhh . i'm very speechless .

Tarraaa !





tabung DOREMON and NOBITA . hahahhaha . well , i'll keep this tabung baik-2 simpan duit dalam tu and terus boleh buat kahwin . kan kak fain kannnn . hahahhahaha !

sampai sini je mampu aku berkutak -katik keyboard . and this is just for sharing my HAPPY day today . wink wink ^_^

*this tabung look Cute right ? hahaha : Cik Mieyza
back to top?
monthly archive

November 2009 Disember 2009 Disember 2010 Januari 2011 April 2011 November 2011 Februari 2012 Mac 2012 April 2012 Mei 2012 Oktober 2012 Disember 2012 Januari 2013 Februari 2013 Mac 2013 Mei 2013 Februari 2014 Jun 2014 Julai 2014
recent entries

Terpulanglah Masih Perlu Rimas biarkan pergi. 2014 Dari sudut dalam hati. Al-Fatihah buat Mama.. Mari Memasak ! Busuk Hati . Ini tempat praktikal saya :)
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS