Hey YOU.Just
Be.Yourself
Smile.Happy.Extravaganza
Release Ur Mind KEEP CALM
Let's Chat Here.
cbox
Mieyza Usman

-20 years old on 24th Nov '13- Sagittarius- Civil Engineering- Shah Alam.Sungai Besi- I'm the only witness and the only person who can judge my life-

MeLoveYOUor Hate You
THEM

FaraFain Nasya Amzad Farrah Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link
Ahad, 22 April 2012 @ 5:43 PTG
Ikhlas dari hati.
Assalamuailaikum and hello ! hope you always in pink of health and may ALLAH always bless you . by the way, STUDY WEEK baru je melabuhkan tirai ,   harini bermulanya EXAM WEEK . tekanan / stress pun semakin memuncak bagaikan gunung everest ! hambek kauuu . okay kepada semua student's POLITEKNIK di Malaysia , Good Luck and Do your best okay . Sebelum itu...

Pada sesiapa yang mengenali diri ini , dari sudut hati saya yang paling dalam saya memohon beribu keampunan dari anda anda dan anda semua ye ! maaf kalau sebelum ni terkasar bahasa , terkurang ajar , tertinggi suara , termengumpat , terkutuk , tergaduh , tertengking , tertipu , semua yang ter ter ter lah saya mintak maaf ye . saya hanya insan yang sering alpa dan leka terhadap sikap sendiri , saya tak sempurna dan sering melakukan kesilapan , minta maaf lagi sekali :)

Kepada sesiapa yang tertenking , tergaduh , termengumpat , tertipu, termarah dan semua yang ter , kepada saya , dengan lapang dan ikhlas hati saya maafkan , tiada sedikit dendam atau marah lagi dihati saya terhadap semua orang , hihihi .

**macam skema je blog harini , lantaklah janji semuanya ikhlas . hewhew .



last , posing maut jap . weehee !!

bercerita lagi di post akan datang . lots of love : cik mieyza
back to top?
Selasa, 10 April 2012 @ 6:53 PG
SAHABAT
assalamuailaikum .hye guys , sihat ke tak ? (eh eh cam poyo lak aku hari ni , HAHA ) . okay dah jangan asyik-asyik update blog nak buat cerita kerepek merepek yang orang dah lemau nak dengar . its enuff ! cehh gituuu . HAHA . okay okay , aku stop , balek pada tajuk .. kuikuikui . Hari ini gatal tangan pulak nak taip pasal SAHABAT , atau dalam bahasa filipina KAIBIGAN . *thanks kat encik google translate . HAHA


Sebelum anda dan anda semua membaca karangan aku yang padat dan sendat nih , meh dengar lagu nih dulu , lagu sahabat .  jangan lupa untuk faham lirik dia tu dulu tau tau tau ? hihihi .

Okay , sebelum tu , bagi korang kawan,teman and SAHABAT sama ke ? ok mungkin meaning dia sama , dalam omputih nya , tetap panggil friends kan . but , bagi aku , setiap word/perkataan mesti ade maksudnya tersendiri , mane boleh kongsi-kongsi makna sedangkan eja pun dah lain kan ? hihi , mungkin !! maknanya ke arah yang sama cuma kalau kaji lebih dalam masih terdapat lagi kelainan , faham faham ? HAHA . (kalau tak faham buat faham jelahhh.HAHA )


comel kan kalau dapat sahabat macam ni . HAHA


Okay, sekarang aku perjeleskan maksud aku yang berbelit-belit tadi . Kalau korang baru kenal seseorang, pertama sekali , korang dah anggap yang orang baru dikenali tu adalah KAWAN . Kemudian , korang rapat dengan dia , makan selalu same-same , shopping same-same , mengumpat same-same , berak pon ntah-ntah same-same ! haha . ok ok serius . itulah dikatakan TEMAN , sentiasa bersama , tak kisah lah berdua bertiga berempat dan ber ber seterusnya , janji semuanya bersama , itu namanya teman . ok ? dapat catch up kan ? kan ? hihihihi .

dan apa pula ertinya SAHABAT ? ini lain , sahabat tu umpama satu kertas yang kosong dan diri kita ni yang mencoret segala kenangan diatas kertas kosong tu . apabila kertas tu dah penuh dengan pelbagai coretan , ia terus tersimpan dan menyelak semula kertas kosong yang baru untuk dicoret dan dilukis warna warni kehidupan . ok skema kan ? jiwang kan ? tapi inilah dia . SAHABAT.




Sahabat , sentiasa ada ketika senang dan susah , tika suka , pilu , dan duka . Susah sangat nak cari SAHABAT yang sejati . tapi sekali dah dapat sahabat itu , janganlah lepaskan sebab susah tau nak cari semula sahabat sejati macam dia . love your true friend as he/she loving u :)

salah seorang SAHABAT yang saya ada . :) 
(termuncung plak mulut tu , hihi . sorry )

berceloteh lagi pada post akan datang . lot of love : cik mieyza 
back to top?
Ahad, 1 April 2012 @ 7:28 PTG
Final Exam
hello guys . indah sangat pagi ni , redup-redup gitu , hujan renyai-renyai gitu . chewah ! okay stop buat filem niyang rapik yang merepek sambil kunyah2 kerepek , weehee . okay kali ni tangan gatal nak menaip pasal FINAL EXAM ..

gerun tak ? mesti gerun kan , berdebar-debar bila cakap pasal final exam ni .Actually aku tak ready lah nak final exam nih , sekarang nih tinggal lebih kurang 22 hari lagi , preparation apa pun tak buat , aduhh kenapa aku macam nih , korang semua dah ready ke ? good ! jangan jadi macam aku , last minute . sekarang ni pun dah kira last minute jugak kan , adoidoi , mintak sempatlah aku cover semua subjek . amin ...

hope tak lah stress . persiapan dari segi mental pun jangan lupa titik beratkan , *Peringatan untuk diri sendiri jugak . kalau tak jadi macam nih kunk .


nanti boleh jadi gileeee . siapa susah ? diri sendiri jugak kan ...  lepas ni makan , tidur , berak , kencing semua jangan lupa bawak buku okay , hehe ,

FINALS GOT YOU STRESSED ? bagi aku jawapannye mestilah YES , hahaha . okay dah , stop merepek , pada yang nak ambil final exam tu, i wish good luck , and do the best . insyaallah , sama-sama lah kita menuju    kejayaan . good luck !

bercerita lagi pada post yang akan datang . Lot of Love : cik mieyza
back to top?
monthly archive

November 2009 Disember 2009 Disember 2010 Januari 2011 April 2011 November 2011 Februari 2012 Mac 2012 April 2012 Mei 2012 Oktober 2012 Disember 2012 Januari 2013 Februari 2013 Mac 2013 Mei 2013 Februari 2014 Jun 2014 Julai 2014
recent entries

Terpulanglah Masih Perlu Rimas biarkan pergi. 2014 Dari sudut dalam hati. Al-Fatihah buat Mama.. Mari Memasak ! Busuk Hati . Ini tempat praktikal saya :)
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS