Hey YOU.Just
Be.Yourself
Smile.Happy.Extravaganza
Release Ur Mind KEEP CALM
Let's Chat Here.
cbox
Mieyza Usman

-20 years old on 24th Nov '13- Sagittarius- Civil Engineering- Shah Alam.Sungai Besi- I'm the only witness and the only person who can judge my life-

MeLoveYOUor Hate You
THEM

FaraFain Nasya Amzad Farrah Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link
Isnin, 11 Februari 2013 @ 10:10 PTG
Mari Memasak !
Assalamuailaikum .

hey guys! korang pergi mana time cuti CNY ni ? meti ramai pergi bercuti kan ? dengar khabar Hot Place Vacation cuti CNY kali ni dekat Langkawi. ade yang post gambar bersama eagle and action mcm eagle jugak. aksi yg biasa orang ramai lakukan bila tangkap gambar dengan eagle yg besar tu kanzzz . and tambah-2 pulak PSY datang penang kanzz . Auchh i tak minat korea uollsss !

ok memandangkan cuti CNY aku selama sepuluh hari , aku spend time sedikit masa with my lovely sahabat yang bernama Zakiyah Usman a.k.a Yaya HinHooo dengan ber'campaign' di rumah sewanya . Rumah dia dekat Lahad Datu, Sabah so uollsss semua faham kanzz kenapa aku pegi rumah dia. Housemate dia pulak semua pakat dok balik kampung, dari melihat dia keseorangan aku pun dengan rela hati menginaplah dirumah dia . tak lama pun sebab malam ini (selasa) housemate dia akan balik sebab esok diorang kerja . kahkahkah! **gelak jahat sebab aku cuti lagi.

Hari first kiteorang jejalan KLCC, Aku,Yaya and tetamu jemputan also my bff iaitu Rayner! kononnya si Yaya ni nak tengok Singa menari, haha . well, best jugak masa tuh , thank you Yaya and Rayner for make my Day ! love both of you.

Second Day, waktu tengahari Yaya masak Maggi Kari, class kan kiteorang Lunch maggi, haha , okay okay sebenarnya kitaorang tak sempat beli barang dapur tapi dah kebulur sangat so kiteorang kebas je Maggi . and merancang nak masak Dinner . nak tahu ape kiteorang masak ! jum tengok .**well , ini jugak kali pertama aku memasak bagi orang makan, huahuahua.

Tarra ! mula-2 buang insang and segala benda asing .


cuci ikan sampai bersih ! (dah mcm menari je ikan tu aku tengok. haha)



sebabkan asam jawa takde, cuci dengan air garam and lepas cuci tabur  serbuk kunyit dgn garam sikit . 

lepas potong2 semua tangkap gambar sikt ! haha. perhatikan kan baju tu . jyeahh !!

no caption please . Haha


Dua biji tauhu digoreng terlebih dahulu. Haha

and jangan lupa goreng ikan tadi . kuali kecik ikan bengkok sikit . hihihi

Potong-2 tauhu tadi. and tumiskan dengan bawang putih/merah and cili .


haa ni dinamakan Sambal Power by cik Mieyza. Haha

okay proses-memproses masak memasak dah siap ! so mari kita lihat hasilnya yang akan memikat hati para penonton . 

makaroni sup meletups by cik Yaya . memang sedap wehh .


tauhu tumis kebabom by cik Mieyza (em ye ye hangus sikit , kahkahkah)


sambal ikan special by Cik Mieyza . hahaha


Honey Sarsi Sweet by Cik Mieyza.

Hirisan Mangga Syahdu Masam By Cik Yaya

akhirnya . tarraaa !!

makan dekat bawah ala-ala kampung baru lah style bak hang !

nak tahu makanan yang kami masak tu sedap ke tak . meh tengok apa dah jadi lepas kiteorang makan ! haha.

Nasi Awan Nano by Cik yaya . HABIS ! haha


kuikuikui .

kentang terbaik dari Cik Yaya ! haha . (yaya you know what i mean. haha)

okay memang macam Annoying sikit entry kali ni . tapi tapi , dah nak habis pun still gagah lagi kau orang baca sampai habiskan . hahaha . terima kasih banyak-2 tau sebab luangkan masa baca apa yang kita orang buat sempena cuti kali ni . and belummmm habis lagi nih . perkara yang paling malas kitaorang nak buat lepas masak  dan makan ialahhhhhhh.. jeng jeng jeng !!

cuci kuali, periuk pinggan semuaaa ! and malam ni pulak turn aku yang basuh . huhu T.T

tu jelahh kot nak cerita , update panjang-2 siapa pulak rajin nak baca kan . Haha. Untuk mereka yang seronok bercuti tu jangan lupa nak buat assignment ke ape ke . and buat mereka yang praktikal macam aku . wehh report wehh jangan lupa . haha . aku punya tak gerak-2 lagi ni :D

berkutak-katik keyboard lagi . jaga diri jaga hati : cik Mieyza





















back to top?
monthly archive

November 2009 Disember 2009 Disember 2010 Januari 2011 April 2011 November 2011 Februari 2012 Mac 2012 April 2012 Mei 2012 Oktober 2012 Disember 2012 Januari 2013 Februari 2013 Mac 2013 Mei 2013 Februari 2014 Jun 2014 Julai 2014
recent entries

Busuk Hati . Ini tempat praktikal saya :) A message . Oyasuminasai . Karyaku: Hati ku Berbicara Meaningful.. Ini yang Sepatutnya.. Girls Out Day ! Appreciate ! kerepek kentang !
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS