Hey YOU.Just
Be.Yourself
Smile.Happy.Extravaganza
Release Ur Mind KEEP CALM
Let's Chat Here.
cbox
Mieyza Usman

-20 years old on 24th Nov '13- Sagittarius- Civil Engineering- Shah Alam.Sungai Besi- I'm the only witness and the only person who can judge my life-

MeLoveYOUor Hate You
THEM

FaraFain Nasya Amzad Farrah Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link Link
Khamis, 30 Disember 2010 @ 6:05 PG
kali pertama pegang STERENG :)
tarra ! gambar STERENG nih !

haha , mesti bengang gile , "aq tau la 2 stereng " detik hati korang ,haha
oke skunk nak cite ,

sepeti yg aq update senin lepas ,
aq nak pi amik lesen keta rabu smlm , dn nak duduk dpn skali bg ilang rase ngantuk ,
ternyata semua 2 brlaku , duduk dpn bg ilang ngantuk,
dan mmg la x ngantuk sbb asyik kne tye , haha
kalo x nk kne tye p duk blakang2 smpai kau tertido ! hik

selepas 3 jam didalam kelas ,
belaja teori kereta , dan masa nye 3 jam praktikal,
baru la aq tau minyak itam 3 jenis ,
air bateri , ingat isi pakai air paip , haha
salah lg , byk yg xtau psl enjin pn dah tau , hik
*bangga sekejap

selepas tau pasal enjin segala bagai !
TIME TO DRIVING .
gile kecut aq , selepas dibahagi2 kn
setiap pengajar empat org murid ,
dan aq memilih utk jd yg terakhir bwk keta ,
kecut pnye pasal !

bile dah smpai turn ,
muke selamba pegi la masuk ,
perkara patut dibuat :
1. bukak pintu keta dn masuk
2. betulkn seat n cermin kiri kanan n tengah
3. pakai tali pingang
4. START enjin .
5. tekan klac.
6. masuk gear satu
7. lepas klac pelan

dan mase lepaskn klac 2 , kereta tu berjalan ,
waaa, na menjerit rase nye , terharu , semua brcmpur baur !
semua brjalan oke ,
mase naik bukit plak , oke je xde hal ,
turun bukit ? amek kau ! mcm org gile aq ,
gelaba , xtau tekan ape .
minyak ke klac ke brek ?
pengajar 2 suh tekan minyak ,
yg aq na tekan brek .
tp pegi tekan klac , lepas klac laju2 ,
melompat keta 2 , terus mati enjin
(-_-)'
gile malu , naseb bek xramai nmpak , hik
biar laa , name pn belaja , hik ,
best pengalaman kali pertama
pegang stereng n bwk ,

lepas ni tggu seminggu dpt L kereta ,
selepas sebulan buleh test JPJ
untuk dptkn P ,
heee , best nyeee !

(^_^)v
back to top?
Khamis, 23 Disember 2010 @ 5:20 PG
coretan terakhir sbgi seorg pelajar sekula .
HARI TERAKHIR ADALAH PAPER EKONOMI ASAS , PADA TARIKH 20/12/ 2010

4.00 am : selak2 buku smpai subuh menjelma

10.30 am : gosok baju (sambil pegang buku)

11.15 am : pegi sekulaa ,

1.oo pm : balek , rehat

1.45 pm : p sekula blek

4.oo pm : EXAM TAMAT !! (^_^)v

5.oo pm : pulang , hehe

kenyataan diatas
merupakn ringkasan pada prjalanan hri teakhir sy sbgai pelajar
now !! bace pulak karangan saya !
haha , sakai (-_-)'

oke , knp pukul 4 pg baru nak selak buku ?? bkn sbb aku bru bgn , sbb perasaan nak baca buku muncul dgn tetibe pada pukul 4 pagi ! hee , and aku tak tido pn sbnrnye , ape aku buat spnjg sblm kul 4 pg 2 pn xtau lha , berangan je lebey ! konon lah one day dpt jd billionaire pas 2 ajak justin bieber kahwin ats ferry , (^_^)v (name pn berangan , jgn lah na kutuk aq ! hee) back 2 story ! smpai kul 10.30 aku baca buku tau ke ?

dengan tetibe nye , baru aq ingat baju sekula xgosok lg , pas 2 pegi amek baju , kain , tudung , gosok2 smbil pgg buku ? hah ! bru mengelaba na baca buku , okay pembetulan ! bkn baca 1 buku 2 tapi just na hafal mane2 yg penting je , kalo bace buku last2 minit , mampos lha akuh !

perasan x aq taip 11.15 baru pegi sekulaa ? hee , exam stat pukul 11.15 dan aq pegi sekula time exam stat ? gilerrrrrrrrrrrr lha ! pnye cuak aku , naseb bek r sekula dkt , eh bkn2 , naseb bek lha aq pegi sekula nek moto ,hekhek , if lewat setengah jam , mampos ! xleh jwb exam !! then paper one abis , senyummmmmmmmmmm sbb soklan yg dijangka keluar , hee , tp xtau laa , kot ape aq jwb salah ? abis laa , merana aku , lepas 2 balek jap , mkn kopok lekor , sembang2 gn mak , pegi sekula balik , jwb exam paper two plak , buat julung2 kalinye , aq jwb semua soklan , haha , bg yg xfhm , paper ni ade bahagian A dn B , bahagian A ade 5 soklan dn hnye perlu jwb TIGA ! bahagian B adalah wajib , yg aq plak , buat semuaaaa bahagian A dn B , hee , gile kn ? kwn aq tye sempat plak aq jwb semua , aq pn pelik , aah ek ? sempat plak aq jwb semua ? haha , bkn ape aq susah na wat pilihan na jwb soklan mane , semua soklan aq nak , abes 2 buat jela semua , alhamdulilah , aq jwb gak semua , hee

pas 2 , balek je sekula pegi kantin terus , bincang2 gn kawan , pegi mandi sungai ! hikhik , yg 2 aq cte pade entri yg lain plak , pas 2 jln2 jap gn pino nek moto , sebagai tanda terakhir pakai baju sekula nek moto , hee gila sakai kteowg ! ape2 pn , alhamdulilah , akhirnye tamat jugak aq sekula , ape na buat lepas ni ? ape lg , kawen laa , haha , gila kau ! keje dlu balas jasa mak bapak dlu , bru pk kawen oke ! kepada semua yg telah abis SPM mcm aku ! aq ucappkn tahniah ! ape yg diharapkn , lepas ni kehidupan menjadi terbaik dr yg sebelum nye , :)

dlm keseronokn ni tengah takut pk result plak (T_T) ,ok dah abis karangan hihi . bye,
back to top?
Sabtu, 18 Disember 2010 @ 6:47 PG
hidupp ku :P
aq xsure na update psl ape , byk sgt , em , now aq gah tggu last paper 20hb ,
sad , semua org dah abis paper , yg kteowg lmbt lg , lepas je amik last paper ,, balik beli no pin dafta uni pas 2 amek lesen keta , then bulan 1 setart kejaa , waa , mcm xsangke semua ni brlaku dgn pantas ,, ape pn , mintak2 taun dpn jd taun terbaik buat aku ,

soal hati ??
hahah , skunk da xde hati ? mane pegi ? ntah , sumpah xde feeling kot , gn sape2 pn xde feeling . hah , gile btol ! tp na wat mcm mane , hati aq da xde rase ?? hahaha

kawan2?
swear ! i'll gonna miss them ! haih pasni masing2 menuju arah idup masing2 , ntah laa , lepas ni , dpt kwn bru lg , hmm susahnye na lepaskn zaman persekolahan ni !!

kesihatan ??
haha , semua benda na cte , mentang lame xupdate , mase sabtu ahad isnin lepas aq , diserang gastric 3 ari berturut2 ? gempak x ? haha , aq pk nak mati je , tp alhamdulilah , bernyawa lg ,

dah2 nanti aq update lg ,. hek3 ,

bye :)
back to top?
monthly archive

November 2009 Disember 2009 Disember 2010 Januari 2011 April 2011 November 2011 Februari 2012 Mac 2012 April 2012 Mei 2012 Oktober 2012 Disember 2012 Januari 2013 Februari 2013 Mac 2013 Mei 2013 Februari 2014 Jun 2014 Julai 2014
recent entries

Terpulanglah Masih Perlu Rimas biarkan pergi. 2014 Dari sudut dalam hati. Al-Fatihah buat Mama.. Mari Memasak ! Busuk Hati . Ini tempat praktikal saya :)
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS